Starten
Risbakken bryggeri ble startet i 2014. Der brygges håndlaget øl på tradisjonell metode, basert på få ingredienser. Kortreist vann, malt, humle og gjær inngår i alle brygg. I noen tilkommer ulike krydder, frustrasjoner, trønderske dialektsord, kjærlighet og glede.
To bryggerier er i bruk.
Det ene er en Speidel 50, som er forholdsvis ny i stallen. Det er en tyskkonstruert industrielt preget maskin som nok kommer til å bli brukt som personlig bomberom om det skulle trengs. Et uslitelig bryggeverktøy.

Det brygges også på Brewie, som er et helautomatisert bryggeri. For oss bryggere er dette essensielt: Å kunne brygge konsistent. Et datastyrt bryggeri hjelper på dette, og dette er nok det mest automatiserte bryggeri som noengang er laget.
Gjæring skjer ofte under trykk, som gir noen fordeler - men som også introduserer en hel del muligheter til at ting skal gå *boom* under bryggingen.